13.9.2020. 17:38
0
Srbija: Raste broj zaraženih, poznato i zašto
U posljednja 24 sata u Srbiji su na novi soj koronavirusa testirane 3.082 osobe. Od tog broja na COVID-19 pozitivno je 108 osoba.

Nažalost, dvije su osobe preminule.

U Srbiji su, inače tokom jučerašnjeg dana imali skoro duplo više testiranih ljudi (6.068), ali i znatno manje pozitivnih (72).


Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima se nalazi 28 pacijenata.

Blagi porast broja zaraženih zabilježen je u poslednja 24 sata, a to je posljedica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj, prenose srbijanski mediji.

Na sjednici kriznog štaba, koja je zakazana za ponedeljak, razmatrat će se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku srbijanskih građana iz ovih zemalja.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i da smanje kretanje manje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.