18.9.2020. 21:12
0
Ambasador BiH u Hrvatskoj: Dodikova posjeta dala konkretne rezultate
Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ rekao je da će zahvaljujući posjeti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu uslijediti sastanci operativne prirode kada je riječ o odlaganju radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori na granici sa BiH.


- Konkretan rezultat jeste moj skorašnji susret sa ministrom privrede i održivog razvoja Hrvatske Tomislavom Ćorićem u čijem resoru je i pitanje izgradnje tog odlagališta, izjavio je Vranješ za ATV.

On je istakao da bi na tom sastanku konačno trebalo da se čuje zvaničan stav Hrvatske o ovom pitanju.

- Nadam se da će se sada intenzivirati naša komunikacija sa hrvatskom stranom po tom pitanju. Takođe, prilikom sastanka sa ministrom Ćorićem, predložiću i bilateralnu posjetu na ministarskom nivou, da se onda tom prilikom razgovara o konkretnim stvarima, sve s ciljem da se pokušaju približiti stavovi, dodao je Vranješ.

On je rekao da će nakon svih ovih sastanaka Savjet ministara dobiti potpunu informaciju kada je riječ o stavovima Hrvatske, mogućnostima da se pronađe kompromis i drugom.

- Onda će se BiH konačno moći odlučiti za dalje korake o pitanju Trgovske gore, naglasio je Vranješ.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.