25.9.2020. 19:05
0
Navodno zbog korone: Odložen sastanak delegacija Srbije i Kosova
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedjeljak, odložen je, saopćio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Lajčak je na svom tviter nalogu napisao da se sastanak odlaže zbog opreza u vezi sa koronavirusom, javlja FoNet, prenosi N1 Srbija.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine napisao je ranije danas da će u ponedjeljak glavni pregovarači nastaviti razgovor o imovinskim pitanjima, ali da Zajednica srpskih opština neće biti na dnevnom redu.

"Asocijacija/Zajednica neće biti na dnevnom redu, jer jedna strana još nije spremna da o tome razgovora", naveo je Lajčak na svom Twitter nalogu.

On je dodao da se pitanje ZSO mora razriješiti kao dio sveobuhvatnog sporazuma, kako je dogovoreno na sastanku lidera.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.