21.10.2020. 13:33
0
U Sloveniji rekordnih 1.503 novozaraženih koronavirusom
U Sloveniji su u posljednja 24 sata zvanično potvrđena čak 1.503 slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica COVID - 19 još je osam osoba umrlo, objavila je slovenačka vlada.

Broj novozaraženih u srijedu najveći je do sada, a dosadašnji rekordni broj novih slučajeva zaraze zablježen je prošlog petka kad je novih infekcija bilo 898.

Broj ukupnih zaraza od početka epidemije sa novim podacima povećao se na 15.982 slučaja, aktivnih je od toga 8.860, dok se broj zaraženih na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana sada već povećao na 423.

Kritičan je i dalje priliv novooboljelih u bolnice, pa je prema novom stanju hospitalizovano 333 pacijenata, od čega ih je 55 na intenzivnim odjeljenjima. Sa osam umrlih u posljednja 24 sata broj smrtnih slučajeva povećao se na 200.

Predsjednik vlade Janez Janša sinoć je u jednom tvitu one koji su kršili odluku o policijskom času upozorio da “izrugivanjem” donesenih mjera ugrožavaju javno zdravlje i živote, te pozvao na razboritost u vrijeme prijetećeg drugog talasa epidemije.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.