7.11.2020. 21:57
2
Kako je Šešelj govorio o Bidenu i Trumpu
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojisalav Šešelj je prije četiri godine kazao da mu je danas izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden odvratan i zločinac, a aktuelni Donald Trump častan i da donosi mir čovječanstvu.

U avgustu 2016. pristalice SRS-a predvođene Šešeljom protestovale zbog posjete Bidena, koji je tada bio potpredsjednik SAD-a, Beogradu.

“Danas smo se okupili ovde da protestujemo jer je zločinac i zlikovac Džozef Bajden još jednom svojim prisustvom oskvrnio svetu srpsku zemlju. Došli smo ovdje, braćo i sestre, da mu kažemo da bez obzira koliko lideri koji trenutno upravljaju Srbijom puze ispred njega, to Srbija čini ne volite ga, da ga Srbija mrzi, da je Srbiji Joe Biden odvratan “, rekao je tada Šešelj.

A za Trumpa je imao samo riječi hvale.

“Ali došlo je vrijeme da Amerika izbriše tamnu jsenku iz svoje istorije. Došlo je vrijeme da ovi banditi napuste političku scenu. Amerika sada ima nadu i budućnost. Amerika sada ima Donalda Trampa. On je jedan od rijetkih visokih američkih političara koji je tražio oproštaj od srpske nacije zbog bombardovanja Srbije 1999. godine. Iskren je, je častan, on donosi mir čovječanstvu i vraća ponos Americi”, govorio je Šešelj.




(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.