10.11.2020. 18:40
0
Lider DP-a Kosova, Kadri Veseli, poručio: Nisam kriv!
Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veseli, kojeg Specijalizirano tužiteljstvo u Haagu tereti za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, u utorak se izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od deset točaka optužnice.

Kako je naveo sudac za prethodni postupak Nicolas Guillou, današnje zasjedanje nije predstavljalo pretres i nije se raspravljalo o dokazima i nevinosti ili krivici optuženog, već je svrha ovog pristupanja sudu bila da se sudac uvjeri da su optuženom pročitane točke optužnice, da se uvjeri da je on te točke razumio, da se uvjeri da su ispoštovana prava optuženog, a posebno pravo na branitelja te da se optuženi izjasni o krivici, prenosi Radiotelevizija Kosova (RTK).

Veseli je potvrdio da je primio optužnicu i da je razumio točke optužnice kao i prava koja kao optuženi ima, a koja su mu pročitana i u sudnici, stoji u priopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.