10.12.2020. 10:33
0
Haos nakon ubistva 25-godišnjaka u Tirani: Demonstranti palili okićene jelke
U Albaniji se nastavljaju protesti nakon što je policija ubila muškarca zbog kršenja policijskog sata koji je uveden zbog koronavirusa.

Policija je sinoć suzavcem pokušala rastjerati stotine Albanaca koji su izašli na ulice zbog ubistva mladića za kojeg su vlasti rekle da je prekršio policijski sat.

Demonstranti zbog ovog tragičnog događaja traže ostavku ministra unutrašnjih poslova, te su tokom protesta bacali predmete na zgradu ministarstva i palili okićene jelke.

Dvadesetpetogodišnji mladić identifikovan kao Klodian Rasha, ubijen je u utorak, a policija je ubistvo opisala kao "prekomjernu upotrebu sile". Iz policije su prvo kazali da Rasha nije poslušao naredbu policajca da stane, te da je nosio oružje. No, kasnije je saopćeno da je držao predmet, ali da se nije radilo o oružju.

"Policajac nije postupio u skladu sa zakonom kada je koristio vatreno oružje", navodi se u izjavi policije.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.