11.12.2020. 22:19
0
Reakcija Abazovića nakon što je Vlada CG Kosovo označila zvjezdicom
Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović izrazio je danas žaljenje zbog tehničke greške nakon što je Kosovo u dokumentu ministarstva zdravlja označeno sa zvjezdicom, što rade zemlje koje ga nisu priznale.
Kosovo je u dokumentu novog ministarstva zdravlja označeno zvjezdicom, ali je nakon što je to objavljeno u medijima ispravljeno i zvanično objašnjeno da se radi o tehničkoj greški. Crna Gora je među prvim država priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

"Žao mi je što se to desilo, ali ostajem pri stavu koji smo potpisali u zajedničkom sporazumu - da nema promjena oko priznanja Kosova. I ministarstvo vanjskih poslova Kosova je dobilo ovo objašnjenje. Nadam se da se u budućnosti neće ponavljati ovakve greške", rekao je Abazović na 10. To Be Secure Forumu (2BS) u Podgorici.

Abazović je dodao da ne želi da brani bilo koga u vladi.

"Ali, ušli smo u ovu javnu administraciju sa većinom ljudi koja nas doživljava kao neprijatelje. Nisam siguran da neko od administracije nije želio da okrivi vladu za tako nešto, ali zadatak ministara je da to kontrolišu. Kad se radi o Kosovu, mislim da svi treba da budu relaksirani jer ovo pitanje neće ponovo biti otvoreno", rekao je Abazović, ponovivši da mu je žao što se to dogodilo, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.