24.12.2020. 8:22
0
Crna Gora: Zbog ujeda mački od općine naplatitili 2800 eura
Sudovi i organi općine Nikšić samo u posljednje dvije godine evidentirali su ukupno pet postupaka zbog ujeda mačaka, a što je proračun općine Nikšić koštalo 2816 eura.

Dva predmeta su pravosnažno okončana i plaćena, dok je u jednom zaključeno sudsko poravnanje, pokazalo je istraživanje portala Mladi Nikšića.

Pravosnažnom presudom sudije Osnovnog suda u Nikšiću Save Mušikića, koja je donijeta 4. studenoga 2019. godine, majka i njen maloljetni sin su zbog ujeda mačke lutalice dobili od Općine Nikšić i Javnog komunalnog poduzeća ukupno 2270 eura s uračunatim sudskim troškovima.

Sud je težinu povreda na strani tužioca i posljedice istih ustanovio iz nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke, kirurga V. S. i neuropsihijatra N.Z.

Na pitanje na koji način se utvrđuje da je osobu ujela mačka lutalica, a ne vlasnička dobili su odgovor da navedeno nije u nadležnosti liječnika specijalista Opšte bolnice, već drugih nadležnih institucija.

U slučaju kada je mačka lutalica napala majku i maloljetnog sina, tuženi Općina Nikšić i Javno komunalno poduzeće tvrdili su da se radi o nerealnoj situaciji.

“Drugotuženi smatra da nije životno realno da mačka napadne tužioca i da ga ugrize u predjelu desne potkoljenice, i to kada se kretao sa majkom i susjedom, a vjerovatno je bio obučen u zimsku garderobu, jer se događaj navodno odigrao 2. studenoga 2018. godine”, piše, između ostalog, u presudi Mušikića koji je ipak odlučio da vjeruje iskazima svjedoka i izvještaju ljekara.

Po evidenciji sudova, po jedan napad mačke dogodio se još samo u Pljevljima i Bijelom Polju, u kojem je tužbeni zahtjev za isplatu naknade štete tamošnji sud odbio, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(FENA)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.