2.1.2021. 15:03
0
Knežević: Ako Đukanović ne potpiše Zakon čeka nas ozbiljna kriza
Crnu Goru očekuje ozbiljna institucionalna kriza, jer crnogorski predsjednik Milo Đukanović neće da potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević.

“Imajući u vidu činjenicu da je poslanik /Dragutin/ Papović saopštio da Đukanović neće potpisati taj zakonski akt, nas očekuje jedna ozbiljna kriza
nakon toga”, rekao je Knežević.

On je crnogorskim medijima rekao da procedura predviđa da u slučaju da Đukanović ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, taj zakonski akt treba vrati Skupštini.

Knežević je objasnio da se Skupština 15 dana nakon toga, ponovo određuje prema zakonu, bez ikakve rasprave, i prosleđuje ga Đukanoviću, koji je, “po Ustavu i zakonu, obavezan tada da ga potpiše”.

Ukoliko Đukanović to ne učini, kaže Knežević, Crna Gora ulazi u dodatnu institucionalnu krizu.

On smatra da lideri stranaka parlamentarne većine i premijer Zdravko Krivokapić moraju “zauzeti jasan stav u vezi sa institucionalnim i ustavnim opstrukcijama”.

“Jasno je da se odlazeći režim, to jeste sadašnja opozicija, nikako ne može pomiriti sa porazom i pokušaće na svaki način da podriva ustavni poredak Crne Gore”, rekao je Knežević, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.