13.1.2021. 11:42
0
U kakvom je stanju Čedomir Jovanović: Novi detalji poslije teške borbe i neizdrživih bolova
Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate...

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović konačno je prespavao noć bez bolova jer je terapija koju su mu ljekari prepisali dala očekivane rezultate.

- Čedo je sada mnogo bolje. Bolovi su nestali, saturacija mu je odlična i on diše bez kiseoničke potpore. Utvrđeno je da u njegovom slučaju ne postoji ništa akutno. Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate i lekari mu predviđaju uspešan oporavak. Pošto nije pozitivan na virus korona, Čeda bi mogao uskoro da bude otpušten na kućno lečenje, ispričao je izvor iz Jovanovićevog okruženja, prenose Novosti.

Lider LDP-a se već šest dana se nalazi na bolničkom liječenju u KBC „Dragiša Mišović“, a primljen je zbog jakih bolova u grudima i stomaku. Tada je postojala sumnja da je ponovo zaražen virusom korona, jer je i prije šest mjeseci sa sličnim simptomima primljen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Jovanović je zbog zaraze virusom korona i srednje teške kliničke slike više od deset dana u julu bio na bolničkom liječenju.

Nakon posljednjeg prijema u bolnicu imao je jake bolove a prve procjene su bile nepovoljne. Pretpostavljalo se da ima upalu oba plućna krila, te se sumnjalo na plućnu emboliju i upalu kičmene moždine, a onda se sumnjalo na, kako su mediji prenijeli, nešto "nalik manjem infarktu pluća i zapaljenje plućne maramice", koje je, zahvatilo i grudni dio kičmenog stuba.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.