21.1.2021. 18:49
0
Koja je uloga fatalne Dijane u prisluškivanju Vučića: Na saslušanju na sva pitanja odgovarala sa “ne sjećam se”
Bivša državna sekretarka u MUP-a Dijana Hrkalović ispitivana je prošlog četvrtka u sjedištu MUP-a u vezi sa navodnim prisluškivanjem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Nova.rs.

Međutim, ovo je samo jedna od mnogobrojnih afera koje su pratile karijeru Hrkalović na mjestu državnog sekretara, a da li će njene navodne veze sa pripadnicima navijačkih grupa i eventualna saradnja sa ljudima iz kriminogene sredine, biti ispitane i eventualno dokazane, tek će se vidjeti, piše Nova.rs.

Na saslušanju, kako je rekao dobro obaviješten izvor "Nova.rs", Hrkalović je na sva pitanja odgovarala sa “ne sjećam se” ili “ne znam”, a osim afere prisluškivanja, ispitivana je i u vezi sa drugim nezakonitim radnjama i eventualnom zloupotrebom položaja, zbog kontakta sa kriminalnim krugovima. 

Hrkalović je u žižu javnosti dospjela prije nekoliko godina, kada je učestalo počela da se pojavljuje na konferencijama Ministarstva unutrašnjih poslova, gdje je stajala uz ministra Nebojšu Stefanovića. Pažnju javnosti je odmah privukla svojim pogledom ali i neobično sređenim izgledom, koji je godinama bio neiscrpna tema brojnih korisnika društvenih mreža.

Pojedini mediji ubrzo su počeli da bruje da je Hrkalović u vezi sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem zvanim Vučko, a koji je opet bio blizak sa pripadnicima navijačke grupe “Janjičari”, na čijem je čelu bio ubijeni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi. Pripadnike ove grupe pojedini mediji označili su kao saradnike vladajućeg režima, ali i ozloglašenog “kavačkog” klana iz Kotora, koji je u višegodišnjem krvavom ratu za suparničkim “škaljarskim”. Upravo ovi krvavi obračuni odnosno mafijaške likvidacije, obelježile su Hrkalovićev mandat, kao i nekoliko prijava koje su protiv nje podnosili policajci.

Slučaj koji je posebno izazvao pažnju javnosti bio je onaj u vezi sa posjetom predsjednika Aleksandra Vučića Potočarima. Tada su policajci Mladen Trbović i Milan Dumanović, koji su podnijeli prijavu, naveli su da su ovom skupu prisustvovali bez legitimacija, a tek naknadno su saznali da je u zvaničnim dokumentima netačno zavedeno da su tog dana bili na zadatku u Srbiji. Prijava protiv Hrkalović je odbačena, a ova dvojica policajaca su optužena za odavanje službene tajne. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.