9.2.2021. 10:15
1
Velja Nevolja i saradnici 24 sata kasapili člana "pink pantera": Sjekli mu uši, nos i ruke pa mu izvadili oči
Pripadnik bande „Pink panteri“ Milan Ljepoja zvjerski je mučen u kući strave u Ritopeku puna 24 sata, a njegovo raskomadano tijelo je u više navrata iznošeno odatle Opel Astrom.

Kako piše Kurir.rs, najnoviji detalji iz istrage otkrivaju da su dan pred njegov nestanak 9. decembra, oko 19 sati u kuću došli Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i njegova desna ruka, osumnjičeni Marko Miljković Mare.

Namamili ga

- Pošto su namamili Ljepoju da dođe iz Niša i na parkingu kod „Laste“ se nađe sa osumnjičenim Dejanom Tešićem, Tešić ga je Passatom koji je nabavio Miljković odvezao do kuće u Ritopeku. Puna 24 sata, kako se sumnja, trajalo je njegovo mučenje. Odsjekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsjecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsjekli i glavu - otkriva izvor Kurira.

Sutradan, kad su završili monstruozno mučenje Ljepoje, za kog su navodno sumnjali da je blizak suprotstavljenom „škaljarskom klanu“ i da namjerava da s njima preuzme niško podzemlje, Belivuk i Miljković napustili su vikendicu. Isti izvor kaže da su kamere u blizini kuće strave zabilježile da su se istog dana ponovo vratili na mjesto zločina.

- Kamere su snimile njihove dolaske Opel Astrom. Odlazili su i vraćali se u razmacima od pet do deset minuta, noseći u rukama torbe i kese. To su učinili čak 18 puta! Pretpostavlja se da su dijelove leša pakovali u kese i torbe i stavljali u Astru, koja je poslata na vještačenje - otkriva sagovornik Kurira i dodaje da su Belivuk i Miljković kuću na kraju napustili u BMW 760L.

Zapalili garderobu

U dokumentima tužilaštva, otkriveno je i da su u kući u kojoj su ubili „pink pantera“ zapalili njegovu garderobu, kiselinom pokušali da istope dijelove tijela, a različitim hemikalijama čistili kuću od krvi, kako bi uništili tragove. Osim Belivuka i Miljkovića, kako smatra tužilaštvo, u ovom ubistvu učestvovali su i Dejan Tešić, vlasnik vikendice u Ritopeku Vlado Draganić, kao i nekoliko osoba.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.