10.2.2021. 14:55
0
Na džamiji u Nikšiću osvanuli natpisi "Nikšić biće Srebrenica"
Na fasadi i unutar Hadži ismailove džamije u Nikšiću, osvanuli su natpisi “Srebrenica” i “Turci”, rekao je imam Džemo Redžematović iz mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Te poruke mržnje prema muslimanima su u kratkom vremenu, počevši od Pljevalja i Berana, sada stigle i do Nikšića. Te poruke su u pravom smislu uplašile stanovništvo u Nišiću”, kazao je Redžematović.

Na fotografijama se na ogradi vidi se i natpis "Nikšić biće Srebrenica" i krst sa četiri ocila.

Ovo je najnoviji u nizu incidenata na nacionalnoj osnovi koji su se desili u Nikšiću, gradu u kojem će se 14. marta održati lokalni izbori. To su prvi izbori u Crnoj Gori nakon što je na državnom nivou 30. avgusta prošle godine vlast promijenjena nakon tri decenije.

Lokalnu vlast u Nikšiću vrši Demokratska partija socijalista (DPS) koja je opozicija u državnom parlamentu, gdje većinu imaju koalicije predvođene Demokratskim frontom (DF), Demokratama i građanskim pokretom URA.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.