24.2.2021. 8:38
0
HDZ RH najavio pravne korake protiv portala Index.hr
FOTO: Foto: EPA
HDZ RH je u utorak oštro osudio potez portala Index koji je od čitatelja pri ulasku na taj portal zatražio da se izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a, najavivši da će poduzeti odgovarajuće pravne korake te da očekuju reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva.
"S obzirom da je u Hrvatskoj zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake”, stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.

Internetski portal Index.hr jučer je svoje čitatelje upitao da se pri ulasku na portal izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a, uz napomenu "Ako želite pristupiti Indexu molim vas da nam potvrdite da ste čovjek”. Čitateljima koji su potvrdili da su “čovjek”, otvora se pristup tom internetskom portalu, a ukoliko izaberu drugu opciju, čitateljima se otvara stranica sa odabranim člancima u kojima su pisali o korupciji HDZ-ovih članova.

Iz HDZ-a su oštro osudili takav čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke te istaknuli da je on uslijedio nakon "10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz 'Tri majmuna'".

Osudi poteza portala Index.hr u utorak se na društvenim mrežama pridružilo više ministara u Vladi RH, HDZ-ovih saborskih i eurozastupnika zastupnika te članova HDZ-a.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman tako smatra da je neprihvatljivo slobodu govora koristiti za iskazivanje i poticanje na netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje. Reagirao je, među ostalima, i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je poručio da u političkoj areni ne ostaje nikome dužan, ali mu "ne pada mi na pamet za neistomišljenike tvrditi da nisu ljudi".

Iz HND-a su pak poručili su da će se o cijelom slučaju uskoro očitovati njihov Izvršni odbor.


(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.