6.3.2021. 19:40
0
Naslikan novi mural u Novom Sadu u čast Balaševiću
Autor murala je Deni Božić iz Doboja, koji je i u tom gradu naslikao mural čije su fotografije već obišle region objavivši fotografiju na svoj instagram.
Novi Sad je dobio nove murale sa likom Đorđa Balaševića.

U Fruškogorskoj ulici, na mestu prethodnog koji je ocrtan pre sedam dana, ali se našao na meti kritika Novosađana osvanuo je novi mural u Đoletovu čast, prenio je Avaz.

Autor novog murala je Deni Božić iz Doboja, koji je i u tom gradu naslikao mural čije su fotografije već obišle region objavivši fotografiju na svoj instagram.

Još jedan mural ocrtan je na Limanu 4, na zidu zgrade u Ive Andrića 3. Autor ovog murala je umetnik Deroks iz Beograda.

Organizator i idejni tvorac je Limanac Vladan Višnjičar.

- Uvijek sam znao da će na ovom zidu na koji gleda moja terasa biti njegov mural, mural najvećeg od svih, ono što nisam znao je da će taj trenutak doći tako brzo nažalost. O njegovoj veličini ne treba se ni pričati, dovoljno je reći da su ljudi isto plakali u Čačku kao i Zagrebu, Opatiji, Užicu, Sarajevu, Skoplju…i našem Novom Sadu – rekao je Višnjičar za NS Uživo.
(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.