7.4.2021. 22:32
0
Macron: Podržavamo evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana
Francuska agencija za razvoj (ADF) će, u okviru strategije za Zapadni Balkan, u 2021. započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, rekao je predsjednik Francuske Emmanuel Macron.

Kako navode, Macron je uputio pismo premijeru Zdravku Krivokapiću u kojem mu je poželio najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade, nakon, kako navodi, jedinstvenog načina smjene vlasti, piše RTCG.

"Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja", istakao je Macron.

Macron je istakao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

"Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira", dodao je Macron.

Macron je kazao da želi da bilateralni odnosi Francuske i Crne Gore i ubuduće jačaju.

"Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti. Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva", zaključio je Macron.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.