21.4.2021. 0:06
0
"U sobi je bio goli Palma, kada su ušle u sobu moja drugarica je napustila sobu. Djevojčica je ostala u sobi, možemo da pretpostavljamo šta se tamo desilo"
Više tužilaštvo u Jagodini, formiralo je predmet, međutim tek pošto im je to zatražio lično lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, prenosi N1.

- Mi imamo informacije samo sa konferencije za štampu, te je tužilaštvo iskoristilo mogućnost i postupilo na osnovu vijesti. Takođe, postupamo i jer nam je dostavljena inicijativa Dragana Markovića koji je podnio molbu da se pristupi detaljnom prikupljanju obavještenja i da se djeluje - izjavio je Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Podsjetimo, potpredsjednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić i jedan od nekadašnjih radnika u jagodinskom hotelu u ponedjeljak su na konferenciji za medije rekli da maloljetnice do soba političara dovode hostese.

- Moja drugarica, osoba koju lično poznajem je jedna od njegovih hostesa. To je bilo neke 2010-2011. godine, Dačić je još bio ministar policije. Pod pretnjom je prisustvovala žurkama, njegov zamjenik joj je slao prijeteće poruke koje sam lično pročitao da mora da prisustvuje tim žurkama. Nakon te žurke novogodišnje, vodila je djevojčicu po njenoj tvrdnji od 15 – 16 godina iz Beograda do televizije Jagodina, gdje je iznad bila njegova soba apartman uz stepenice, plakale su obje dok su išle ka njemu. U sobi iznad televizije Jagodina bio je Marković nag, kada su ušle u sobu moja drugarica je napustila sobu. Djevojčica je ostala u sobi neko vrijeme možemo da pretpostavljamo šta se tamo desilo - ispričao je svjedok.

Prema riječima svjedoka i Tepićeve seksualno zlostavljanje najčešće se odvija u ugostiteljskim objektima u Jagodini.

- Čuli ste da se radi o hotelu Alfa u Palminom rodnom selu, u ovom momentu hotel ne radi, ali radi klub Tigar sa prenoćištem, to je da stvar bude gora, dio javnog preduzeća - rekla je Marinika Tepić.

Zbog ovih optužbi za koje Marković, tvrdi da su laži, od tužilaštva, kako kaže traži “da ubrza proces jer je javnost uznemirena” .

- Neko će u morati u zatvor, ili Marinika ili ja, ko laže - poručio je Dragan Marković Palma.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.