22.4.2021. 18:22
0
Dvomjesečna beba zbog koronavirusa primljena na bolničko liječenje
Na bolničkom liječenju od koronavirusa u Opštoj bolnici u Kikindi je i dvomjesečna beba, koja je u stabilnom stanju i ljekari se nadaju da će se uspješno oporaviti. Beba se nalazi u crvenoj zoni na Dječjem odeljenju bolnice.

– Ova beba je naš najmlađi pacijent koji se leči od koronavirusa i nije vitalno ugrožena. Na lečenju trenutno imamo 49 pacijenata. Na respiratoru je žena od 67 godina, njeno stanje je vrlo složeno i anesteziolozi se svim snagama bore za njen život, naveo je direktor bolnice dr. Mirko Stojisavljević.

Broj pacijenata koji su na bolničkom liječenju zbog Covida-19 opada, jer je prošle sedmice bilo čak 63 hospitalizovanih što je rekordan broj od početka epidemije. Bolnica je čak morala da zatraži pomoć od gradske uprave, jer nije imala dovoljno potrebnih aparata za najteže bolesnike.

Problem je riješen tako što je jedna kompanija donirala oko 3.000 eura za kupovinu dvije digitalizovane pumpe za liječenje u crvenoj zoni, piše Objektiv.rs.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.