30.6.2021. 10:11
0
Velika akcija policije u Zagrebu, uhapšen i direktor HRT-a Kazimir Bačić
FOTO: direktno.hr
Velika akcija policije u Zagrebu, uhapšen i direktor HRT-a Kazimir Bačić

U toku je nova velika akcija USKOK-a i policije u Hrvtaskoj, neslužbeno je potvrđeno Indexu, prenosi novinska agencija Patria.

Pet je osoba uhapšeno, a među njima je nekoliko osoba poznatih javnosti. Index doznaje da je uhapšen glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Uhapšeni su i Bandićev vozač Zdravko Krajina, takozvani kralj Adventa Denis Mohenski, službenica gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, načelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Vladimir Džajo, navodi se u tekstu hrvatskih medija.

Hapšenja se provode zbog sumnje u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovici ove godine.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.