30.6.2021. 21:15
2
A da nije možda napravljen da sudi zločincima: Haški tribunal je napravljen da bi sudio Srbima!
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentirao je presudu Haškog suda bivšim šefovima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

- Zanimljiv je mehanizam kako to rade, kada su (bivšeg hrvatskog generala Antu) Gotovinu osudili za zločine u Oluji, sljedeća presuda je bila da je nevin. Kada Srbe označe nevinim, sljedeća presuda je da su krivi - rekao je Vulin.

Iznio je i, kako je naveo, zajednički stav predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i njega lično, javlja Beta.

- Haški tribunal je napravljen da bi sudio Srbima, odnosno da bi sudio Srbiji - rekao je Vulin za TV Pink. Dodao je da je to “zajednički stav” i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić i njega lično.

Vulin se požalio i na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore. Kazao je da to nije očekivao.

- Mislim da nije slučajno što je ona donijeta u Crnoj Gori. Ona je "najbliža" Srbiji. To nisam očekivao, nadao sam se da će biti bar toliko razuma da se od srpskog naroda ne pravi genocidan narod - rekao je on.

(H. Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.