25.7.2021. 9:41
0
Autobus u Hrvatskoj sletio s autoceste, poginulo deset osoba
U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda sletio je kosovski autobus. U nesreći je poginulo desetak osoba, više ljudi je povrijeđeno, javljaju hrvatski mediji.

Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka. Prema tvrdnjama, on je s ceste sletio kod Slavonskog Broda u nedjelju rano ujutro prenosi Dnevnik.hr portal.

U saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama tamošnjih medija, poginulo je 10 osoba. Navodi se i da je više desetaka prevezeno na pružanje ljekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Prva vijest iz policije govorila je o troje poginulih i desecima povrijeđenih osoba.

Reportera nove tv, Matea Drmić saopštila je da na mjesto nesreće dolaze hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš i Damir Trut, pomoćnik ministra policije Davora Božinovića.

HAK javlja da je zbog saobraćajne nesreće prekinut promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca.


Saobraćaj je trenutno preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.