6.9.2021. 20:19
0
Turista ‘popljuvao’ Hrvatsku: Šokirali su me smeće i g***a, ovdje više neću doći
U Facebook grupi Kroati – Urlab in Kroatien, odnosno, ljetovanje u Hrvatskoj, osvanula je objava koja je potaknula žustru raspravu.

Naime, R. H. je objavio da je posjetio Levan, nenaseljeni otočić, samo nekoliko stotina metara udaljen od kopna na ulazu u Medulinsku valu te kaže kako mu je to i prvi i zadnji put.

Kaže da shvata da je na otoku sve skuplje nego na kopnu i da je u redu što je dvije ležaljke i suncobran platio 200 kuna. Ali, ipak, nije sve savršeno:

“Ne može biti da se središte otoka koristi kao odlagalište smeća! Nakon kratke šetnje, ostao sam šokiran smećem i govnima odloženima okolo.” Uz objavu je priložio i niz fotografija koje prikazuju ono o čemu je pisao.

Odmah je krenula rasprava ispod te objave. Jedni su se slagali s njime i govorili kako je sve što je rekao tačno, dok je drugi napisao kako je “i jedan idiot dovoljan za takvo što”.

Jedna Njemica je napisala: “Hrvati, nažalost, nisu svjesni kakvu predivnu zemlju imaju i s njom postupaju tako olako.”

Neko je pak rekao kako je najam dvije ležaljke sa suncobranom u Italiji čak 22 eura, a da su najgori po pitanju ostavljanja smeća u prirodi sami gosti: “Posvuda seru i pišaju.”

U komentarima su se pronašli i domaći ljudi koji su se samo narugali: “Ako više ne budeš dolazio, pa mi ćemo bankrotirati.”

R. H. je izgleda kasnije izbrisao objavu iz grupe tako da ni rasprava više nije dostupna.



(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.