13.9.2021. 22:08
0
Posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ Borisav Jović umro od covida-19
Srbijanski i jugoslavenski političar i posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ Borisav Jović (93), koji je bio saveznik Slobodana Miloševića, umro je u ponedjeljak u Beogradu od posljedica covida-19, objavili su beogradski mediji.

Jović, koji je bio i visoki dužnosnik Socijalističke parije Srbije i suradnik Slobodana Miloševića, preminuo je u Vojnomedicinskom centru Karaburma gdje je bio ranije zaprimljen s obostranom upalom pluća izazvanom koronavurusom.


Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1952. i doktorata 1965. godine, Jović je u karijeri bio na različitim visokim državnim dužnostima, ali pamti se kao predsjednik Predsjedništva SFRJ uoči raspada tadašnje Jugoslavije te poslije kao blizak saveznik srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića.


Kada se Milošević službeno vratio na čelo stranke, Jović je postao potpredsjednik SPS i ostao na toj dužnosti do kraja studenog 1995. godine, prenosi Hina.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.