20.9.2021. 19:39
1
Ako se nastavi ugrožavanje Srba, pozvaćemo KFOR i NATO da reaguju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom situacije na adiminstrativnim prelazima sa Kosovom da će Srbija pozvati KFOR i NATO da reaguje ukoliko se nastavi “ugrožavanje imovine i života” Srba na Kosovu.

“Ukoliko se nastavi ugrožavanje imovine i života građana srpske nacionalnosti, pozvaćemo KFOR i NATO da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i zaštite živote Srba na KiM“, rekao je Vučić na konferenciji za medije. Dodao je da Srbija neće dozvoliti da se ponovi „pogrom iz 2004. godine“. Vučić je kazao da će sjutra prije sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost imati sastanak sa predstavnicima zemalja Kvinte, na njihov zahtjev. Najavio je da će sjutra biti riječi o mjerama koje Srbija može da preduzme, prenose regionalni mediji.

Predsjednik Srbije je pokazao fotografiju za koju je rekao da prikazuje bolničko vozilo sa pacijentima koje je zaustavljeno na jednom od prelaza, a Srbima na Kosovu poručio je da „ne nasijedaju na provokacije Prištine“. Kako je saopštila kosovska policija, tablice vozila sa oznakama sa sjevera Kosova biće oduzete, dok vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, o čemu su vlasti u Prištini prethodno obavijestile i srpsku policiju, prenosi CdM.

Od sutra građani mogu preuzeti privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila, saopšteno je iz policije Kosova. Srbi sa sjevera Kosova su blokirali put ka Jarinju, a predsjednik Srpske liste Goran Rakić zatražio je reakciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Evropske unije.

Milica Andrić iz NVO „Nova društvena inicijativa“ izjavila da je na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama.


(Amer Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.