20.9.2021. 20:47
0
Brammertz u Beogradu: Razmijeniti sve optužnice za ratne zločine
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serge Brammertz su danas u Beogradu ocijenili da bi jedan od koraka koji bi doprinio pomirenju na Balkanu bila transparentna razmjena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Oni su razgovarali i o saradnji Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine i primjeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije. Vučić je ocijenio da je saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove zadovoljavajuća.

Kaže i da bi unapređenje regionalne saradnje, kad je riječ o optužnicama za ratne zločine, 26 godina poslije rata doprinijelo pomirenju u regionu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.