21.9.2021. 22:50
0
Na pomolu skandal u regiji: Pojedinci primaju vakcine u ime drugih za novac, heroinski ovisnik vakcinisan čak 23 puta
Slovenački mediji jutros su uzdrmali tamošnju javnost otkrivanjem afere u vezi sa vakcinacijom protiv koronavirusa.

Naime, prema pisanju tamošnjih medija, pojedinci naplaćuju vakcinaciju u ime drugih osoba. Većinom je riječ o beskućnicima ili osoba slabijeg materijalnog stanja, koji na taj način sebi osiguravaju egzistenciju.

Portal Delo.si javlja da je na Klinici za zarazne bolesti u Ljubljani jedan ovisnik o heroinu vakcinisan čak 23 puta u ime neke drugih osoba koje nisu željele primiti vakcinu, ali su je na taj način "primili", barem kroz papire.

Jedan mladić istakao je kako je vakcinisan već četiri puta, te da u Sloveniji još od maja postoji za osobama koje će se vakcinisati u ime druge osobe.

Kako piše portal Delo, ovakav propust baca sumnju na koji se način vrši identitet osoba koje se vakcinišu.

Slovenački zvaničnici još uvijek se nisu oglasili oko ovih navoda medija, te je za očekivati da ova priča dobije svoj nastavak u narednih nekoliko dana.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.