25.9.2021. 9:38
0
Ko je čovjek koji je zadavio troje djece u Zagrebu: Zločin je najavio na Facebooku, spomenuo i masone
Nezapamćen zločin potresao je Hrvatsku, ali i region.

Otac, inače austrijski državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, u Zagrebu je ubio svoje troje maloljetne djece. 

- Pronašli smo troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubistva. Uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika - saopćila je policija.

Kako je Jutarnji list prvi objavio, tijelo četverogodišnjaka bilo je u spavaćoj sobi, a tijela blizanaca, dječaka i djevojčice (7), pronašli su u dnevnom boravku gdje su još bile igračke.

Nakon što je ubio djecu, pokušao je ubiti i sebe, otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica, objavila je HINA.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem. U policiji kažu da u toj porodici ranije nije bilo "postupanja po problematici obiteljskog nasilja".

Otac je radio u uglednim austrijskim leasing kućama, a u Beču ima svoju konzultantsku firmu.

Na društvenim mrežama ostavio je oproštajno pismo. Napisao je: "Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu".

U oproštajnom statusu spomenuo je loše odnose svoje bivše supruge i sadašnje partnerice koja ga je zbog toga ostavila te probleme s novcem. Dodao je i kako se pokušavao vratiti na posao.

Spomenuo je i "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i brata koji su mu pomogli koliko su mogli.

Policija je ranije rekla da neće još iznositi detalje, dok porodica ne bude obaviještena, tako da identitet ubice i djece još nije poznat.

Zagreb
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.