25.9.2021. 20:24
0
Olivera je prva žena osuđena na 40 godina - Taksisti je pucala u glavu, zbog 600 dinara
Olivera Krsmanić (36), prva žena u Srbiji koja je bila osuđena na 40 godina zatvora zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46), trenutno je u Njemačkoj kod majke gdje je našla posao i riješila da počne život iznova, prenosi srbijanski Pink.rs portal.

Preokret se dogodio kad joj je "zamjena" za smrtnu kaznu ukinuta i na ponovljenom suđenju izrečeno joj 15 godina zatvora za svirepo ubistvo taksiste 12. aprila 2005. godine, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena optužbi, nBofi se u tekstu.

Olivera je bila ljepotica iz provincije koja je došla u Beograd i pala u "kandže" droge. Zaljubila se u jednog žandarma koji je uzeo pod svoje kao seksualnu robinju. On se, kako je svjedočila tokom prvog suđenja, iživljavao nad njom, tjerao je da prodaje drogu.

Kad je posumnjao da je imala seksualne odnose sa njegovim poznanikom, olovkom joj je po licu ispisao "drolja" i tjerao je da skoči sa 14. sprata. Gasio joj je čak i pikavce po grudima. Prvom presudom, ona je bila osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina -  piše Pink.


Sud je utvrdio da ubistvo taksiste Šišića nije bilo iz koristoljublja. Kad je taksista odvezao do prilaza toplani na Ceraku, Olivera je, prema presudi, tražila da zaustavi vozilo, a onda je izvadila pištolj i pucala mu u potiljak.

Pred policijom je ispričala da je taksimetar pokazivao 597 dinara i da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu. Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sjedišta, ali mu nije uzela novčanik. Tokom suđenja je svu krivicu prebacila na suspendovanog policajca sa kojim je bila u vezi.


Olivera je devet i po godina provela u Centralnom zatvoru u Beogradu i doživjela je šok kada je prebačena u ženski zatvor u Požarevac, gdje je posle mnogo vremena videla cveće i prirodu. Tada je čak izgubila svest. U požarevačkom zatvoru je stekla mnoge prijatelje. U posjete joj je redovno dolazila majka, koja radi u Njemačkoj i kod koje je ona poslije izlaska otišla.

- Sada živi u Njemačkoj, radi. Riješila je da zaboravi sve što je preživjela. Zatvor joj je, kako i sama kaže, spasio život. Ko zna šta bi bilo sa njom da se nije sve to izdešavalo. Bila je u kandžama policajca i droge. Možda danas ne bi ni bila živa - kaže jedan njen blizak prijatelj.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.