8.10.2021. 18:43
0
Nekada igrao za Partizan u Ligi prvaka, a sada mu se u Beogradu sudi za pokušaj ubistva
Nekadašnji fudbaler Nikola Malbaša ponovo je danas negirao da je pokušao 8. jula 2020. da nožem izbode Igora Neškovića, koji je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

On je na današnjm suđenju u Višem sudu u Beogradu prvi put detaljno iznosio odbranu, tvrdeći da nije on, već jedan poznanik napao Neškovića tražeći da mu potpiše povraćaj novca, a da mu je on spasio život.

Ispričao je da je taj čovjek čiji identitet nije otkrio, ušao na zadnje sjedište automobila u kojem je on bio sa Neškovićem.

“Seo je iza suvozača i udarao me šakom po potiljku. Igor se okrenuo i pokušao da ga uhvati, da me više nije udarao. Ja sam se okrenuo i video nož koji se zabio Igoru u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a i ja sam uhvatio nož u nameri da ga otmem, što sam i uspeo”, ispričao je Malbaša, prenijele su Novosti.

Taj čovjek je, prema riječima optuženog, otvorio vrata od automobila i otrčao, a Nešković je njemu rekao da bježi da ga ne bi napao ponovo.

“Ja sam sa nožem otrčao u suprotnom pravcu ka svojoj kući”, rekao je Malbaša, a potom je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva, odbrane i suda.

Novosti podsjećaju da je Malbašu nadzorna kamera snimila kako trči trotoarom sa nožem u ruci.

Na kraju današnjeg suđenja sudsko vijeće je odbilo da mu ukine pritvor ili zamijeni za kućni. On se u pritvoru nalazi od hapšenja u julu prošle godine, nakon sto je desetak dana bio u bjekstvu.

Na suđenju u maju Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad vidio prvi put.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom tereti bivšeg fudbalera za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bjekstvu desetak dana prije nego što se 19. jula predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umišljajem pokušao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem nanio više teških tjelesnih povreda.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.