13.10.2021. 20:10
0
Nakon ogromne tragedije i smrti oca i sina od koronavirusa cijelo selo se vakcinisalo
Od posljedica korona virusa nedavno su u dva dana umrli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac iz Grošnice, pa su sutradan na punkt za imunizaciju došli gotovo svi mještani ovog naselja da se vakcinišu.

To je izjavio za "infokg" direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić i naglasio da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom.

Zbog toga je, po ko zna koji put, apelovao na građane da se vakcinišu i podsjetio da je od danas na novoj lokaciji otvoren punkt za masovnu imunizaciju i to u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji.

Od početka masovne imunizacije protiv korone do sada je vakcinisano oko 81.500 Kragujevčana, drugu dozu je primilo više od 78.000 njih, a treću čak 23.000. U Kragujevcu se dnevno protiv Korona virusa vakciniše oko 900 građana. Od tog broja, na dnevnom nivou po 100 građana primi prvu ili drugu dozu vakcine, a treću oko 700 njih.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.