19.10.2021. 8:12
0
Mlada doktorica Ivana (27) umrla od korone, porodica neutješna: Vjerila se prije samo mjesec dana
Stomatološkinja Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je juče poslije brojnih pokušaja reanimacije ljekara.

U utorak je bila pozitivna na korona virus, u nedjelju je više nije bilo, piše Telegraf.

Kovid 19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatološkinja, doktorka Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je juče.

Porodica, prijatelji i kolege mlade ljekarke u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana. Bitku sa koronom izgubila je juče, a Ivana je sahranjena danas u 14 časova.

Kako za Telegraf.rs pričaju njene kolege, doktorka se vjerila prošlog mjeseca, a danas, kako kažu, tuga.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mjestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina koleginica.

Mlada ljekarka osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

– Bila je odmah poslije toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod ljekara, javila se hitnoj pomoći. U nedjelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Mjerili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmjere. Počeli su da je gube – priča ona.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odjeljenje.

– Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Ljekar uspije da je podigne jednom, ona opet utone. Uspio je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila posljednji put – objašnjava koleginica.

Pretpostavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna djevojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života – zaključuje ona.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.