24.10.2021. 17:57
1
Preokret u istrazi ubijene porodice Đokić: Goran Džonić nije jedini učestvovao u zločinu
Nakon što je u četvrtak uhapšen vatrogasac u penziji Goran Džonić (54) iz Moravca zbog sumnje da je ubio i spalio svog brata od tetke Gorana ?okića (57) i njegove suprugu Gordanu (56) i kćerku Lidiju (25), jučer je uslijedio potpuni šok, jer su osumnjičeni za monstruozni zločin, pored Gorana, i dvojica njegovih sinova, Milan i Stefan!

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu, nakon saslušanja koje je juče trajalo čitavog dana, određen je pritvor ocu i sinovima.

UZNEMIRENJE JAVNOSTI
 
- Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv G. Dž., M. Dž. i S. Dž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili teško ubistvo. Tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke, ali i zbog visine kazne i uznemirenja javnosti - saopštili su jučer kasno po podne iz niškog Višeg javnog tužilaštva.

Podsjetimo, vlasnik mjenjačnice iz Aleksinca Goran Ðokić i njegove žena i ćerka ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tijela nađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. U četvrtak su lisice stavljene njihovom bliskom rođaku Goranu Džoniću, a na placu njegovog sina Stefana, koji je zaposlen u Vojsci Srbije, nađen je zakopan novac, otet od Ðokića.

Od samog početka je bilo jasno da Goran nije mogao sam da počini trostruko ubistvo, koje je navodno planirano šest meseci. Ono što je istražitelje bunilo jeste to što je Džonić menjao iskaze. Prvo je rekao da on nije ubio Đokiće, pa je posle rekao da ipak jeste, ali da su mu pomagali sinovi, potom je rekao da mu sinovi ipak nisu pomagali... Na pitanje istražitelja da li je kopao u sinovljevom dvorištu, on je rekao: „Možda sam ja kopao, a možda i nisam. Možda je moj sin kopao“ - objašnjava izvor i dodaje da su istražitelji posle hapšenja najstarijeg Džonića odmah pozvali na saslušanje i njegove sinove.

- Obojica sinova su oženjena. Stefan radi u vojsci, a Milan je vatrogasac, kao i otac. Za Milana sve kolege imaju samo riječi hvale i nevjerovatno im je da je on mogao da učestvuje u ovako nečemu. Ipak, istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, kao i da li je otac u sve upleo nedužne sinove da bi sebi smanjio krivicu ili su oni zaista učestvovali u zločinu - kaže izvor.

UPERIO PRST U ROĐENU DJECU
 
On podsjeća da je Goran Džonić, iako vrlo konfuzan i kontradiktoran, navodno jučer odlučio da progovori, pa je inspektorima rekao gdje je sakrio pištolj iz kog je pucao u rođake, ali i uperio prst u rođene sinove.

- Oružje je nađeno u njegovom stanu u Aleksincu. Pored toga, nađeni su i materijalni dokazi. DNK Džonića, ali i Đokića nađen je na otkopanim novčanicama - objašnjava izvor.

NAPRAVIO GREŠKU
 
Takođe, istragom je utvrđeno da je najstariji Džonić, iako imućan, nedavno pozajmio 20.000 eura od zelenaša, ali da nije imao da vrati.

- Navodno, još jedan trag koji je istražitelje doveo do njega jeste to što je posle nestanka Đokića vratio ratu od 8.000 eura - objašnjava izvor i nastavlja:

- Znao je da Goran Đokić ima novca u kešu. Upućeni kažu da mu je bilo ispod časti da od brata traži pozajmicu, iako bi mu ovaj dao bez pogovora. Međutim, Goran je navikao da uvijek bude prvi, najbolji, da ima sve najbolje - objašnjava izvor šta bi mogao da bude motiv svirepog zločina.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.