2.11.2021. 17:34
0
Poruke sa Kosova: Ne želimo biti paralizovani kao Bosna, nemamo luksuz sprovođenja štetnih sporazuma
Ministrica vanjsklih poslova Kosova Donika Gervalla izjavila je da kosovska vlada radi na dobijanju priznanja od pet zemalja Evropske unije koje još uvek nisu priznale Kosovo, ali i dodala da Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće biti sproveden.

Ministarka je nazvala štetnim Sporazum o ZSO, kao i inicijativu „Otvoreni Balkan“ i dodala da neće biti sproveden Sporazum o ZSO, prenijeli su kosovski mediji.

- Odluke su se u prošlosti donosile sa velikom lakoćom. ZSO i ‘Otvoreni Balkan’ su dvije teme koje smo analizirali i koje su štetne. ZSO stvara drugu Bosnu na Kosovu. Ne želimo da budemo paralizovani kao Bosna. Nemamo luksuz da sprovodimo sporazume koji su štetni - rekla je Gervalla pred kosovskim poslanicima, prenio je N1.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.