16.11.2021. 17:00
0
Dejan Nestorović isti dan primio vakcine i protiv Covida-19 i sezonske gripe
Dejan Nestorović iz Srbije, aktivista i borac za ljudska prava, pozvao je sve neodlučne građane da se vakcinišu protiv Covida-19.

Nestorović je pored dvije redovne doze vakcine protiv Covida-19 primio i četvorovalentnu vakcinu protiv sezonske gripe po savjetu svog ljekara -imunologa. 

- Da bi smo pobijedili ovo zlo i vratili se normalnom životu, poput Danaca neophodno je da se većina građana imunizuje. Moramo svi zajedno da pobijedimo ovo zlo. Neshvatljivo je da svakodnevno slušamo teorije zavjera iz srednjeg vjeka. Moramo da vjerujemo u naš zdravstveni sistem i eminentne ljekare (poput profesorice Danice Grujičić iz Srbije) čiji pozitivan primjer u borbi protiv korona virusa mora da slijedimo, a to je vakcinacija - poručio je Nestorović. 


Srbija ima najveći izbor vakcina u Evropi i posao oko imunizacije trebalo bi privesti što prije kraju jer virus mutira velikom brzinom. 

- Lićno sam poslušao stav svog imunologa i vakcinisao sam se i protiv sezonskog gripa jer ide vrijeme respiratornih infekcija koje mogu da se udružuju sa koronavirusom. Vreme je da vjerujemo nauci, a ne dogmama i pričama iz srednjeg vijeka - naveo je Dejan Nestorović u svom izlaganju.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.