24.11.2021. 16:45
0
Vučić molio Srbe da prave djecu, nudio im pare, pa postao meta ismijavanja na društvenim mrežama
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da država uvodi nove demografske mjere.

“Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo razmišljati kako riješiti taj problem. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od 1. januara za svako prvorođeno dijete odmah uplaćivati 300 hiljada dinara (oko 5.000 KM, op.a.), umjesto dosadašnjih 100 hiljada”, rekao je Vučić, prenosi Nova.rs, te dodao da će se ova mjera “kombinirati s drugim mjerama”, a najavio je i izmjene i dopune porodičnog zakona.

“Budući da nam majke rađaju prvo dijete u tridesetoj godini, pokušat ćemo motivirati studente, dame i muškarce, da ne bježe od rađanja djece. Za studente donosimo mjeru da, ako djevojka zatrudni i rodi dijete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Donijet ćemo odredbu da se fakulteti moraju završiti do 26. godine, a Medicinski fakultet iznimno do 28. godine života”, rekao je Vučić.

Međutim, čini se da je najavljenih 300 hiljada dinara već ‘urodilo plodom’, barem ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama.

“Hoćeš da napravimo bebu? Voliš li me?”

“Ne, ali 300 somova je 300 somova”, glasio je jedan od komentara.


“Vučić: Davat ćemo 300 hiljada za prvo dijete od 1. januara.”

“Gdje trebam predati dijete?”, glasio je drugi.


“Vučić: 300 hiljada za dijete.”

“:naručuje viagru:”, glasio je treći.


(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.