28.11.2021. 17:24
0
Apokaliptični prizori u Dalmaciji: Potopljena Riva u Splitu, munje prekrile nebo
Zbog olujnog vremena u prekidu su trajektne linije Split-Vis, Sumartin-Makarska i Ubli-Vela Luka-Split.

U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg pa iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Od ranog jutra je na splitskom području okrenulo na oštro, a potom na lebić, što je u kombinaciji s visokom plimom dovelo do plavljenja nižih dijelova obale. Tako su se danas pod morem našli dijelovi Istočne obale i Rive. 

image

Zbog olujnog vremena u prekidu su trajektne linije Split-Vis, Sumartin-Makarska i Ubli-Vela Luka-Split.

Jugozapadni vjetar koji na hrvatskoj obali puše nakon juga. Vrlo je opasan za nautičare jer se može iznenada pojaviti i sposoban je razviti olujnu snagu. Zbog toga su prekinute i katamaranske linije iz Splita.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.