4.12.2021. 12:45
0
Vučić i Vulin krenuli u gušenje protesta: Policija mi je jutros pokucala na vrata, rekli su da imaju poruku za mene
U Srbiji je danas zakazan veliki protest širom države, a najavljene su blokade velikih saobraćajnica.

Protest se održava zbog namjere Vlade Srbije da rudnik litija da na koncesiju stranoj firmi, zbog čega se strahuje od ekološke katastrofe.

No, izgleda da Vučićeva policija čini sve da proteste umanji.

“Umjesto na vrata kriminalaca, narkodilera i batinaša, oni su došli na vrata dvoje ljekera specijalista, u naš privatan stan da uznemiravaju moju porodicu. Od jutros pokušavam djeci da objasnim, a šta da objasnim? Da živimo u zemlji u kojoj se progone ljudi, u kojoj se ne poštuju prava građana i ne postoji sloboda mišljenja, to djeca ne mogu da razumiju”, ističe za Nova.rs dr Željko Bacotić iz Užica.

Rano jutros, oko 06:45, policija je došla na vrata stana Željka Bacotića u Užicu, predsjednika Gradskog odbora Demokratske stranke, kako bi ga upozorila da ne učestvuje na protestima i ne bavi se opozicionim radom. Takvu poruku vidi kao pokušaj zastrašivanja njega, njegove porodice i građana Srbije. Bez obzira na prijetnje, Bacotić će sa svojom suprugom učestvovati u današnjem protestu u Užicu.

„Policija nas je probudila jutros oko 06:45 kada su zvonili na vrata mog stana u kome sam bio sa suprugom i dvoje djece. Dva pripadnika Policijske uprave Užice su se izvinila, prije svega što nas uznemiravaju dolazeći na vrata, i rekli da su poslati da prenesu poruku koja je sa više instence iz Beograda stigla za mene, od koje se lično ograđuju. Rekli su da im je naloženo da dođu na moja vrata i da mi prenesu poruku iz vrha, da se ne bavim opozicionim radom, da ne talasam i da ne učestvujem na protestima i barikadama“, kaže za Nova.rs dr Željko Bacotić.

Željko Bacotić je specijalista urologije zaposlen u Opštoj bolnici u Užicu a njegova supruga specijalista ginekologije, doktor nauka.

Bez obzira na njegovo političko eksponiranje, smatra da policiji nije mjesto na vratima njegove porodice niti bilo čije koja misli drugačije.

„U moru kriminala koji je zaposjeo ovu zemlju oni dolaze na moja vrata. Ako je moja porodica problem, onda nešto debelo nije u redu u ovoj državi. Zbog toga sam ja na barikadama, zbog toga je i moja supruga na barikadama, iako se ne bavi politikom. Politika je grijeh samo za one koji misle drugačije od vlasti, oni se maltretiraju i progone dok oni koji su im naklonjeni uživaju sva prava pa i ona van zakona, to mora da se zaustavi, to nije demokratija. “, dodaje Bacotić.

Bacotić kaže da će sa svojom suprugom učestvovati i na današnjim barikadama i na svim sledećim protestima na kojima se građani bore za svoja prava i ljudsko dostojanstvo.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.