9.12.2021. 8:09
0
Na koga li je mislio?! - Vučić: Sankcije bi mogli dobiti i neki u regionu na mnogo većim funkcijama
Sjedinjene Američke Države stavile se na listu sankcija Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i još 11 sa njima povezanih osoba zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom.

Oni se smatraju bliskim predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je sinoć, kako prenosi Avaz, izjavio da će nadležni državni organi Srbije ispitati optužbe za lica koja su odlukom SAD dobili sankcije.

- Dobio sam danas neformalni izvještaj od Američke ambasade o odluci SAD o sankcijama. Oni su njih optužili prije svega za ilegalnu trgovinu. Na kraju će ih optužiti što ne poštuju granicu između Kosova i Srbije, ali to je već njihova stvar neću da ulazim dok ne vidim šta stvarno piše. Ako postoje neke ozbiljne optužbe, naši državni organi će ih i te kako ispitati - rekao je Vučić.

Dodao je da bi sankcije mogli dobiti i neki u regionu na mnogo većim funkcijama.

- Ali, plašim se da ćemo uskoro takav papir da dobijemo i za neke u regionu na mnogo većim funkcijama. Sačekajmo da vidimo. Sve što dobijemo sa bilo kojim pokazateljem da je neko izvršio krivično djelo, naši nadležni organi će biti spremni da iste sekunde i u potpunosti to provjere - rekao je Vučić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.