2.1.2022. 17:10
0
Planinar pao na Velebitu, pas ga grijao 13 sati do dolaska spasilaca
Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je detalje akcije spašavanja planinara sa Velebita. Nažalost, planiran je doživio nezgodu i pao je niz padinu visoku oko 150 metara. Uz njega je bio i pas koji je prošao bez povreda, ali ne i njegov vlasnik.

Do dolaska ekipe HGSS-a pas je svojim tijelom grijao vlasnika.

"Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće", naveli su iz HGSS-a.


Odanost psa nije prestala ni dolaskom spasilaca, a 13 sati je čuvao svog vlasnika. 

Jutros u 7:55h završena je jedna od natježih akcija spašavanja, koja je trajala gotovo 13 sati. U akciji je učestvovalo 27 spašavatelja iz HGSS Stanica iz Gospića, Zadra, Splita i Istre.


(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.