19.1.2022. 11:31
0
Otac Matejeve drugarice Maje bio dio kriminalne organizacije: Isplivali svi detalji
Uoči isteka treće nedjelje otkako je u Beogradu nestao Matej Periš (27) iz Splita, sve više je onih koji smatraju da odgovore na brojna pitanja mogu dati jedino ljudi iz Matejevog društva.

Jedna od njih je Splićanka Maja S., sestra njegovog druga, ali i navodna poslodavka. A njene dvije firme, registrovane za pružanje nautičkih usluga, vode se na njenog oca Gorana S., koji je svojevremeno krivično gonjen.

Naime, prema informacijama koje dolaze iz Hrvatske, on je 2009. godine bio osuđen na 10 mjeseci zatvora, s rokom provjere od tri godine, jer je pružao logističku i skladišnu pomoć kriminalnoj organizaciji, piše Objektiv.rs

Nakon hapšenja 2007, sve je poricao i negirao pripadnost kriminalnoj organizaciji, da bi, pritisnut dokazima, priznao djelo i pokajao se. Uoči izricanja presude, izjavio je kako zarađuje oko 130.000 eura godišnje.

Podsjetimo, u medijima su se pojavile informacije da je upravo Maja posljednja osoba s kojom se Periš čuo, kao i da je možda napustio “Gotik” i trčao kako bi se našao s njom.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.