19.1.2022. 11:57
0
Žestok okršaj u Saboru Hrvatske, Plenković odgovorio Selak-Raspudić
FOTO: N1
Sjednica Hrvatskog sabora započela je oštrom debatom premijera Hrvatske i zastupnice MOST-a.

Mostova Marija Selak Raspudić podsjetila je premijera Hrvatske Andreje Plenkovića na njegove izjave kako će jednim pozivom šefice EK Ursuli von der Leyen riješiti produženje roka za korištenje EU sredstava za obnovu. Narugala mu se i zbog toga jer su mediji ignorirali njegov intervju u subotu. Dotakla se i odlaska Milorada Pupovca u Banju Luku na neustavni praznik Republike Srpske u organizaciji Milorada Dodika.  
 

"Moje pitanje je jednostavno, imate li podatak koliko je narastao ili se smanjio broj zaposlenih u javnoj upravi u posljednje četiri godine i čime se taj broj opravdava?", upitala ga je.   


Plenković joj je čestitao i zaželio svako dobro zbog prinove:

"Prvo ću omiljenu tezu Mosta, ne samo vas, nego i vaših kolega, a to je proglašavanje naše većine hrvatsko-srpskom koalicijom. Vi kao najveći ljubiteljica Milanovića šutite kada on partneruje s Dodikom. Tišina. Gromoglasna tišina. Nula, nula, tako već godinu i pol dana. Kao i svi drugi koji su se očitovali prije desetak dana, šute, ništa", rekao je. 


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.