23.1.2022. 13:42
0
Za novčanu pomoć od 100 eura prijavilo se 944.000 mladih iz Srbije
Za novčanu pomoć od 100 evra namijenjenu građanima Srbije od 16 do 29 godina do sada se prijavilo 944.000 mladih, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je na "Instagram" nalogu objavio da je prijavljivanje mladih za pomoć počelo 15. januara i traje do 1. februara.  Mladi se za jednokratnu novčanu pomoć prijavljuju elektronski na portalu Uprave za trezor, a ovu mjeru Vlada Srbije donijela je radi podrške stanovništvu u pandemiji virusa korona, piše agencija Srna.

Pomoć se isplaćuje na osnovu Zakona o privremenom registru državljana Srbije starosti od 16 do 29 godina.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.