10.2.2022. 18:33
0
Uskoro novi paket mjera za ublažavanje skoka cijena energenata u Hrvatskoj
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas da će vlada donijeti novi paket mjera kako bi ublažila udar na standard građana zbog skoka cijena energenata, prenosi agencija Srna.

"Pripremili smo sveobuhvatan paket mjera, predstavićemo ga sredinom sljedeće nedjelje. Povećaćemo socijalne transfere najugroženijim socijalnim grupama i penzionerima", rekao je Plenković na sjednici Vlade RH. 

On je naveo da će se poskupljenje struje i gasa teško izbjeći, ali da će Vlada učiniti sve da taj rast cijena bude što manji, podsjetivši da su već ograničili cijene goriva. Plenković je rekao da se pripremaju i elementi poreskog rasterećenja. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.