3.3.2022. 17:31
0
Milanović telefonirao Dodiku: Entitet RS ostaje dio BiH, ne možete je izvući!
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je telefonski razgovarao s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine i pozvao ga da se predstavnici entiteta Republika Srpska vrate u institucije BiH, priopćio je Ured predsjednika.

Milanović mu je ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u BiH mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji, stoji u priopćenju.

"Najbolji način za nastavak ozbiljnih razgovora"

Hrvatski predsjednik pozvao je Dodika da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine, smatrajući da je to "najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora" koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine, ističe se u priopćenju.

“Republika Srpska se ne može izvući iz BiH, to je nemoguće", rekao je Milanović novinarima u srijedu kad je i najavio da će zvati člana Predsjedništva BiH.

Milanović je Dodika obavijestio o svojoj inicijativi da se BiH, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Europskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprječavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Europe.


(Patria/  Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.