13.3.2022. 21:23
0
Ministar odbrane Srbije: Laž je da se regrutuju borci iz Srbije za dopunu ruskih snaga
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini čista laž.

„Ovo je opasna dezinformacija koju je lansirao Generalštab Ukrajine i zahtijevamo da je odmah povuku. Učešće srpskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu je teško krivično djelo za koje su propisane višegodišnje kazne zatvora. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrožije kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani. Srbija je privržena mirnom rješenju ovog konflikta i neće dozvoliti da se na bilo koji način dovede u pitanje njeno mirovno opredjeljenje“, rekao je ministar Stefanović.

Ukrajinski Generalštab objavio je danas da Rusija regrutuje vojnike iz Sirije, Srbije, Nagorno-Karabaha za rat u Ukrajini. 


(Patria/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.