12.4.2022. 15:38
0
Đukanović o naoružavanju Srbije: To nas zabrinjava, to oružje dolazi iz neprijateljskih zemalja EU i NATO-a
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović komentirao je naoružavanje Srbije.

“Naoružavanje uvijek zabrinjava. I naoružavanje nažalost govori o tome da je pojačan osjećaj ugroženosti bezbjednosti u Evropi”, istakao je Đukanović

“Dodatan rizik donosi naoružavanje na Balkanu. Ne treba da previdimo da nažalost, ukupna kultura, pa i bezbjednosna nije na Balakanu na onom nivou na kojem je u djelovima razvijene Evrope. Generalno nas to brine, a u ovom slučaju riječ je o jednoj produženoj tendenciji naoružavanja Srbije oružjem koje je iz zemalja koje se sada pojavljuju ne samo kao konkurenti nego kao neprijatelji Evrope i NATO. To je nešto što treba registrovati, što, moram da priznam mene ne iznenađuje nego je još jedan dosljedan potez u ukupnoj politici koju Srbija vodi tokom posljednjih godina, ali vjerujem da će to pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i evroatlanske zajednice”, kazao je Đukanović.

U Srbiju je ovih dana stiglo određeno oružje iz Kine u, kako su to mediji objavili, polutajnoj akciji.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.