30.4.2022. 17:40
0
Vučić: Situacija s Kosovom nije dobra!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon predstavljanja oružja "Štit 2022" da je Srbija čuvar mira i stabilnosti te da će nastaviti to biti, ali da više nikome neće biti kanta za udaranje, prenosi RTS.

Vučić je rekao da u vezi s Kosovom i Metohijom Srbija nema što dobro očekivati i napomenuo da se sada dijalog s Kurtijem i ne vodi.

“Nemamo što dobro očekivati. Mnogi misle da situaciju u Ukrajini nadomjeste Kosovom, nemamo što dobro očekivati od razgovora o Kosovu i Metohiji jer mi i ne razgovaramo. Mi smo nekada imali dijalog, a sada ga s Kurtijem nemamo”, rekao je Vučić.

“Što se Kosova i Metohije tiče, situacija nije dobra, sve ide ka tome da Srbi odande budu otjerani i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, veliki sam skeptik u tom pogledu”, naveo je Vučić.

Oglasio se i o sankcijama Rusiji:

Nema prijateljstava u međunarodnoj politici, vječni su samo interesi”, rekao je Vučić.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.