13.5.2022. 12:19
0
Predsjednik Hrvatskog sabora: "Današnji HDZ slijedi Tuđmanovu politiku, to je državnik koji je svoju viziju pretočio u stvarnost"
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je, govoreći o 100. godišnjici rođenja Franje Tuđmana,istakao kako je on bio državnik koji je svoju viziju pretočio u stvarnost, koji je okupio hrvatski narod i znao ga voditi.

“Tuđman je bio povjesničar i državnik, koji je svoju viziju pretočio u stvarnost. Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio borbi za suverenu i neovisnu Hrvatsku. Znao je kako voditi hrvatski narod, ljudi su to prepoznali i vjerovali su Tuđmanu”, poručio je Jandroković na Mirogoju. 

Tuđman je postavio temelje moderne Hrvatske, pa je važno upoznati mlade s njegovim likom i djelom, mišljenje je Jandrokovića.

“Tuđman je utemeljitelj HDZ-a, od njega smo naučili da budemo široki u shvaćanju politike, da okupljamo i budemo uključivi, a ne isključivi kao pojedinci koji su se odlučili na ovakvu vrstu obilježavanja”, kazao je, prenosi Fena. 

Naveo je kako današnji HDZ slijedi Tuđmanovu politiku.

“Pokušavamo i činimo to, dobiti širinu koju neki ne prepoznaju”, poručio je. 

Jandroković je također komentarisao jučerašnju raspravu u Hrvatskom saboru o SDP-ovu prijedlogu zakona o pobačaju poručivši da se u ovom mandatu najvjerojatnije neće ići u njegove izmjene.  

“Ovo je vrlo zahtjevno i kompleksno vrijeme s obzirom na epidemiju i rat u Ukrajini. Moramo voditi računa o stabilnosti Hrvatske, ne ići s temama koje izazivaju nove podjele”, rekao je.

Smatra da su lijeve političke opcije "iskoristile ličnu tragediju i dramu trudnice Mirele Čavajde" kako bi progurale novi zakon o pobačaju, a SDP-ov prijedlog zakona je “nedorečen” pa sigurno neće proći u Saboru.

Objašnjavajući zašto Sabor još uvijek nije ispoštovao preporuku Ustavnog suda da se prilagodi aktualni zakon o pobačaju, koji je donesen prije više od 40 godina, Jandroković kaže da je, kada se “stave na vagu” te preporuke i podjele koje bi rasprava izazvala u društvu, bolje ne napraviti ništa. 

 

 

(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.