17.5.2022. 11:41
2
Brnabić: Srbija je usamljena, jer jedina poštuje principe međunarodnog prava
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija "usamljena" zemlja, jer jedina poštuje principe međunarodnog prava.

"Situacija je mučna, jer sve što vidimo iz dana u dan, i s istoka i sa zapada jeste licemjerje, jer svako tumači međunarodno pravo onako kako njemu odgovara, a nama se zamjera što nešto ne poštujemo", kazala je Brnabić , prenosi Beta.

Ona drži da je "vrhunac" licemjerja zahtjev Kosova za članstvo u Vijeću Europe (VE).

"To se događa neposredno nakon što su političari u Prištini ukinuli Srbima na Kosovu temeljno ljudsko pravo, pravo na izbor", kazala je ona i dodala da očekuje da Kosovu bude odbijen zahtjev za članstvo u VE.

Povodom odlaska u Dubaji, gdje je potpisan Memorandum o razmjeni iskustava o razvoju i modernizaciji Vlade, Brnabić je rekla da su Ujedinjeni Arapski Emirati zemlja za primjer, čak i kad je riječ o ratu u Ukrajini.

"Emirati se drže svoje neutralnosti i ne podliježu bilo kakvim pritiscima i na njih se trebamo ugledati", kazala je Brnabić.


(FENA/ Amer M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.